Ustna vprašanja - prof. Ribarič

Ustni izpit pri doc. Ribariču

Doc. Ribarič sprejme po 3 osebe in jih sprasuje po vrsti glede na to kako so pisali pisnega (od najboljsega do najslabsega).
Ko prides v vajalnico, te čakajo na mizi trije listi, vsak si enega izbere, na njih pa so po tri vprasanja, na katera se nato 15min pripravljas. Prof. je medtem tudi za nekaj časa odkorakal ven, tako da se načeloma da potiho kaj pomenit med sabo, če si upate. ;)
Doc. Ribarič je korekten izprasevalec, ki ne vrta v podrobnosti, če vidi, da ti stvari niso jasne, če pa so ti, te nagradi z visoko oceno! Je resen, na prvi pogled zgleda strogo, vendar sem dobila občutek, da je vse drugo kot to. Tako da kar korajzno, nič se ni treba bat njegovih ustnih izpitov, ker je res nemogoče, da te vrze! Pa kot sem ze rekla, tudi ocene so pr njemu zelo lepe. Poglejte si nujno njegova stara vpr. na medenem srcu, ker se zelo ponavljajo!!

Moja vprasanja so bila:
1. Anemije (opredelitev- pač poves definicijo; razdelitev in diagnoza; pr meni se je bolj poglobil v anemije s pomanjkanjem zeleza, zakaj pride do tega, da nam začne primanjkovati zeleza in tako dalje... )
2. Bolečina in njena modulacija (tle ga je zanimalo samo o primarni in sekundarni analgeziji)
3. Zlatenica in razdelitev vrst zlatenic (bolj natančno o barvi urina, pa kake so posledice, če se pojavi obstrukcija zolčevodov- poves da je nevarnost krvavitev zaradi pomanjkanja vitamina K)

To bi bilo to, veliko sreče vsem in sam korajzno!