1. Kolokvij (2007-12)

1. Najpogosteji povzroitelji okub, ki so v onesnaenih vodah (ena tabelca iz skripte.. sigele, e.coli, giardia,.. pa mora obkroit, kateri vse so lahko..)
2. Koncentracija radona: V novih stavbah 200, stanovanja 400, vrtci 400 - tile naj bi bili pravilni; sem se pa la danes skregat tja na higieno, ker za vrtce nikjer ni ne pie, razen tega da so stavbe s "posebnim priporocilom" do 200. ne odgovarjam za posledice :)
3. Kako onesnaujejo komunalne vode: tudi tu so naknadno spreminjali pravilne odgovore, zato vam svetujem, da si ogledate svoj kolokvij, e vam niso esa narobe steli. Naceloma spet podatki iz tabelce iz skripte.
4. Zakaj so pomembni sistematicni pregledi otrok in mladine: znacilnosti obdobja + vpliv sole na zdravje!!!! (glupo..)
5. Vplivi hrupa na zdravje: nevrovegetativni, akutna in kronicna akusticna travma (kaj tocno je!), slabsa koncentracija..
6. Kaj vpliva na zdravje: tudi informacijska in komunikacijska revolucija! (+ ostalo, jasno :) )
7. Nekaj o vplivih onesnaenosti voda na ucinkovitost cistilne naprave.. (v bistvu: od cesa je odvisna ucinkovitoste preciscevanja ali nekaj takega)
8. SO2: vzrok, kje je najbolj onesnazeno v Slo
9. Nekaj o onesnazevanju tal..
10. Parametri osvetlitve: spet direktno tabela iz skripte. pravilni so bili vsi nasteti odgovori.

Zal nimam fotografskega spomina in se ne spomnim cisto vseh odgovorov (bi pa ziher prisel prav za farmo!).

Anyway: po moje edina uporabna stvar iz teh vaj je "znanje" o radonu, pa se tu si niso cisto na jasnem, kaksne koncentracije naj bi mi poznali (ves cas poudarjajo 200-600, dejansko pa v sloveniji velja omejitev do 400 - fajn si preberite izrocke s predavanja :-) )

Pa vsekakor si oglejte kolokvij, ko izveste rezultate. :) definitivno se splaca (sploh ce naslednjic dobis istega, pa se vedno ne ves, kaksna je dovoljena koncentracija radona, jao) :-D