Ustni izpit - doc. Kobal



Najprej sicer sok, da sva s kolegom dobila njega, prijavljena sva bila namreč pri Zornu (ki predvidevam da je dost bolj prijeten izprasevalec), no potem pa je slo tako:

1. Ca cervixa (od dejavnikov tveganja, do CIN in Ca, Th, v glavnem VSE v zvezi s tem) 2. Motnje staze v medenici (ja, tud jaz sem pogledla kot telica, pa smo potem nekak prisli do tega, da je to nekaj v zvezi s prolapsom maternice in tud zadeve okrog urinske inkontinence - vse kar ves o tem ko popustijo misice medeničnega dna) 3. Krvavitve po porodu 4. Koristi horm. kontracepcije (ampak res VSE koristi) 5. Lega, vstava, drza, polozaj (in zakaj je večina otrok vstavljenih tako kot so) 6. Laktacija in dojenje (seveda z vsemi hormonskimi mehanizmi)

Drugi sopek:
1. Ca endometrija (od A do Z)
2. Razvojne nepravilnosti maternice (z ravzvojem vred) 3. Predporodne krvavitve 4. Slabe lastnosti / tveganja hormonske kontracepcije 5. Faze obračanja otrokove glavice ko potuje skoz porodni kanal + porodne faze 6. Katera je poz. in katera neg. povratna zveza zenskih hormonov, zakaj in kako to deluje

No tako, ocene da res primerne znanju, ampak znanje, ki ga zahteva je ze skor za en mini specialistični izpit...:) Pa dost sreče vsem, ki vas to se čaka.