Ustna vprašanja - dr. Dolenjc - Voljč

Prijazna in korektna. Vsak dobi svojega pacienta, imaš okrog 15 min časa (dovolj), nato sledi ustni izpit v predavalnici v 1. nadstropju. Poročaš o anamnezi in dermatološkem statusu, poveš diagnozo (kaj se ti zdi), diferencialno diagnozo, nekaj splošnega o bolezni, zdravljenje. Potem sledijo še 3 teoretična vprašanja: luskavica (vzroki za nastanek, oblike, kako izgleda, zdravljenje), scabies (ne pozabiti, da preparati za zdravljenje garij vsebujejo žveplo!), atopijski dermatitis. Potem dobiš še slikce, ampak pri meni so jih nekam založili, tako da sem dobila samo še vprašanje o melanomu (oz. kako izgleda sumljivo znamenje, da pomisliš, da gre lahko za melanom). Res pozitivna izkušnja.


-------------------------------------------------


Tudi sva imela vsak svojega pacienta, jaz z erythema nodosum, kolega s psoriazo. 15 min za anamnezo in dermatološki status (zaželjena halja, ni pa nujno, ostalega ne potrebuješ), nato en za drugim v predavalnico. Poročanje kot zgoraj.
Potem slike (danes jih je našla:): na njih piše diagnoza, od tebe zahteva utemeljitev, zakaj je to melanom in ni senilna veruka, zakaj je to bazaliom, spinaliom. Kako ukrepati pri takem bolniku itd.
Nato še 3 vprašanja: psoriaza (oblike, vzrok, terapija), medikamentozni eksantem (oblike, najpogostejša vzročna zdravila, terapija) in kandidioza (povzročitelj, vzroki, oblike, terapija).

Zelo prijazna, dobiš zasluženo oceno.