Ustna vprašanja - Diallo, Batellino

Ustni izpit je res bolj psihično in čustveno naporen kot pa zahteven z vidika samega strokovnega znanja, ki ga morate prikazati. Sama sem namreč imela občutek, da je vsaj naša komisija zamižala na eno oko, če si sproduciral kakšno neumnost. :)

Diallo:) oživljanje: po op trebuha ima pacientka napet trebuh, je v šoku, potem gre še v VF. delaš počasi po protokolu,če kaj spustiš te opomni, popraviš oz poveš kar si pozabil in ni panike. Ustno: oživljanje nosečnice

Batellino: naveličala se je spraševati svoja standardna vprašanja, ker jih baje vsi itak znajo in je vprašala kaj narediš pri pacientu ki se je s tanko kovinsko žico zbodel v vrat- odgovor ki ga hoče v končni fazi je, da se bojiš mediastinitisa.

meni neznana izpraševalka baje s področja družinske: prometna nesreča, prideš tja, kako postopaš? vse od pregleda ko je voznica še v avtu,dihanje, pulz, suma na poškodbo vratne hrbtenice, namestiš vratno opornico, kako jo daš ven (zajemalna nosila), kaj narediš ko je zunaj, kam jo pošlješ (naprej, ker se ne spomni dogodkov in sumiš na poškodbo možganov).

Veliko sreče vsem :)