Strokovni izpit (2016-12)

Pozdravljeni,

 

tokratni pisni izpit je bil kar zahteven, precej novih vprašanj. Mislim pa, da smo večinoma naredili. Žal se vprašanj sploh ne spomnim, upam, da bo kdo drug dal na forum. Poizpitna amnezija, žal.  

V komisiji so bili Bručan (EKG z AU, kaj, kdaj in zakaj, praktični: venska in arterijska na IPP), Diallo (hiperkaliemija, dializa, acido-bazno ravnovesje) in  Vidmar (laringitis pri otroku). Zelo prijazni in standardna vprašanja. Pri dr. Diallo sem se sicer malo zapletala, vendar mi je odpustila. Na splošno so vsi dobro razumeli, da smo živčni in bili prizanesljivi. 

Zakonodaja: sekundarni nivo v zdravstvu (specialistične ambulante in bolnice - katere, kdo jih ustavnavlja, kaj morajo imeti), pacientove pravice (vse našteti), tretjega vprašanja pa tudi ne morem priklicati v spomin. 

 

Retrospektivno gledano izpit ni bil pretirano težak, brez učenja pa vsekakor ne bi šlo. Žal mi je, da si nisem vzela malo več časa za učenje in bi bila verjetno tudi precej manj živčna. Je pa naporen teden. Vsekakor že znana literatura (ALS, ATLS, zborniki urgentne, stara vprašanja ...), bi si pa vzela kakšen mesec pa pol.

 

Srečno vsem, ki vas še čaka.