Ustna vprašanja - doc. dr. Grosek

Ob 12h sem bil na pisnem delu izpita sam, kljub temu da naj bi prišli štirje. Medtem ko sem obkroževal odgovore, je tajnica morala poklicati tri izpraševalce in jim razložiti, da ne bodo imeli izpita, ker se študentje pač niso odločili priti. Takšno obnašanje s strani kolegov se mi zdi - še posebno ob upoštevanju dejstva, da rokov za izpit ni oz. jih je zelo težko dobiti - izjemno nesramno.

Sicer so bila na pisnem vprašanja iz MS.

13h, doc. dr. Grosek. Najprej sem poročal status pacienta, nato sem dobil še vprašanja:
1. TPO
2. astmatični napad
3. diabetes tipa 1
4. prirojene srčne napake (natančneje o transpoziciji velikih žil)
5. malabsorbcija

Zagotovo eden najlepših izpitov. Zelo prijazen izpraševalec, ki želi jedrnate odgovore.

Literatura in učenje: Izpit toplo priporočam po narejeni interni. V rokah sem imel tako Nelsona kot Lissauerja, nad nobenim nisem posebno navdušen in ga ne bi priporočal kot "boljšega", je pa Lissauer manjši :), a ne vsebuje prav obsežnega poglavja o metabolnih motnjah, ki se včasih pojavijo na ustnem delu izpita. Večino stvari sem se naučil s ponovnim listanjem knjige za interno, nevrološke teme sem prebral v Lindsayju.
Za optimalno znanje (po narejeni interni) je 14 dni učenja res zgornja meja. Verjetno bi se dalo narediti izpit tudi z nekaj dnevi učenja, zato pozivam kolege, naj le gredo na izpit, če so nanj prijavljeni.