Ustna vprašanja - doc. Pižem

Kot že povedano, doc. Pižem ocenjuje pošteno, ampak zahteva zelo veliko, sploh če naletite na vprašanja glede karcinomov, sarkomov, stadijih tumorjev in podobno; na koncu boste zelo verjetno popolnoma izčrpani. Je na svoj način prijazen, čeprav izpit poteka nekako »tiho«, vendar se mi je zdelo najbolj fajn to, da te noče na vsak način zrušit, pač pa ti hoče na vsak način pomagat s številnimi podvprašanji in išče znanje. Je eksakten, brez ovinkarjenja in pri nekaterih vprašanjih ne bo odnehal, dokler ne sliši nečesa določenega. V spraševanje vplete tud dosti klinike.

Vprašanja:
- MALIGNI TUMORJI KOŽE
- STADIJI TUMORJEV (TNM, kako ga določamo pri melanomu, karcinomu dojke, karcinomu debelega črevesa, nekako sva zašla tud na sarkome, …)
- HEMOKROMATOZA

Kar zadeva praktični izpit (tj. predizpitni kolokvij) je zadeva nekako podobna, saj poleg prepoznanega preparata sprašuje tud vse možne patohistološke značilnosti, diagnozo in zdravljenje bolezni, tak da zgleda podobno kot na ustnem. Poleg tega zgleda na praktičnem nekako letargičen in brezvoljen ampak brez skrbi, če ste se učil, boste naredil, razen če absolutno falite preparate in bluzite kr nekaj.

Preparati:
- CMV
- KARCINOM PROSTATE
- SEMINOM TESTISA
Kolega je imel še GASTRITIS in WARTHINOV TUMOR.