Ustna vprašanja - prof. Luzar


Moja vprašanja:

1. Nekroza (vse kar je v skripti, vrste nekroze, potek nekroze, kako jo prepoznaš od avtolize - vnetna reakcija, kako jo svetlobno mikroskopsko prepoznamo)

2. Rak materničnega vratu (tip, HPV - katera dva najpogostejša, kako se zdravi, preventiva, tveganja za nastanek, CIN, kako izgleda pod mikroskopom)

3. Kronični virusni hepatitis (virusa B in C, kdaj je kronični (ko traja vsaj pol leta), lepo po vrsti, začneš z okužbo in potem kako dalje, histološke značilnosti, lahko napreduje v cirozo in hepatocelularni karcinom)


Prof. Luzar te pride iskat in te pelje do svoje pisarne. Izbrala sem listek (seveda narobe obrnjen) in imela dovolj časa, da se pripravim. Pustil mi je da sem povedala, kar sem znala, potem pa mi je postavil še podvprašanja. Ni drezal v podrobnosti in ni iskal neznanja. Ni zavijal z očmi, če sem kaj mimo vsekala, ampak me je speljal na pravo pot s podvprašanji. Mislim, da sem tudi dobila oceno primerno mojemu znanju. In ne, ni bila 10ka, kljub hvali! :D

Na forumu sem brala, kako je zoprn in nesramen, vendar je moja izkušnja z njim popolnoma drugačna. In ker se mi zdi, da je to malo ne fer, sem se odločila, da napišem še moje mnenje o njem. Na izpitu se je obnašal, kot se za moje pojme spodobi za profesorja. Po poti do pisarne se mi je opravičil, da je malo zamudil (celih 5 minut, kar je napram čakanja Finderleta na fizii popolnoma nič), mi celo ponudil kavo in vodo in se še malo pošalil pred izpitom. =)

Do zdaj eden najbolj vljudnih in korektnih profesorjev. Zato le pogumno na izpit!!!


Zato le pogumno