Ustna vprašanja - doc. dr. Velenik Vaneja

Prijavil sem se k prof. Strojanu, ker pa je bil odsoten sva s kolegom dobila prof. Velenik. Šla sva v drugo nadstropje H2, vprašana pa sva bila v tisti mali sobici ob hodniku. Lahko samo povem, da sem vesel, ker Strojana ni bilo, ker prof. je zares super.
K njej se nisem prijavil, ker nič ne piše o njej in nisem hotel tvegati, zato sem se prijavil k Strojanu...je zelo prijazna, normalna, življenska:) ne zahteva podrobnosti, očitno se zaveda, da se to vse pozabi drugi dan po izpitu:D PRIPOROČAM!!!

moja vprašanja:
1. RADIOTERAPIJA (glede na to, da Strojan baje zahteva res v nulo, še več kot piše v knjigi, sem jaz pri tem vprašanju odgovarjal res na splošno...razdelitev, razlika, razdelitev brahith, in s čim bi npr. obseval bezgavko(odg: lin.pospeševalnik z elektroni..piše v knjigi!) pa je bila zadovoljna
2. RAK ŠČITNICE (razdelitev, diagnostika, zdravljenje... tu je hotela samo osnove, pač s čim vse se da ca ščitnice zdravit)
3. KOMPRESIJA HRBTENJAČE (poveš, da je urgenca, vzroki, klin. slika, diag., th.) tu me je vprašala kaj bi naredil kot splošni zdravnik: anamneza, nevrološki pregled in RTG!!! in na podlagi tega ga pol pošlješ naprej k nevrokirurgu in oni pol delajo MR ali CT-mielografijo itd..
KOLEGA: sistemsko/krg zdravljenje, rak neznanega izvora/ ne spomnim se (mogoce rak prostate)
dobila sva visoke ocene (10,9), tako da jo priporočam:) srečno! :)