Ustna vprašanja - prof.Poljak

Vprašanja pri Poljaku:
-aktualna tematika bakterijske rezistence in antibiogram (bil je zadovoljen s kratkim pregledom zgodovine, predstavitvijo mehanizmov, primeri in s predstavitvijo antibiograma)
-antigeni (bil zadovoljen s splošnim pregledom+pri vsaki zadevi sem dal zraven nekaj specialne bakteriologije oz virologije; primere pri Hep B (HbsAg, HbcAg, HbeAg), podobno pri G+, G- bakterijah, primeri pri človeških celicah, avtoimunske bolezni, kako se tvori MHC kompleks ipd)
-zaviralci reverzne transkriptaze in polimeraze pri retrovirusih (mehanizmi delovanja, zakaj 3-valentno zdravljenje, primeri (Zidovudin))
-Postopek odvzema krvi in likvorja za hemokulturo (kako in kaj vzamemo, v kakšnem časovnem okvirju, zakaj, kaj pomeni, če je prisoten stafilokok samo v 1 vzorcu)

Profesor ti da 4 vprašanja, imaš čas, da se pripraviš, splača se vedno napisat en orenk pregled tega, kar boš povedal, ti pusti, da poveš, kar si hotel povedat. Deluje sicer hladno, vendar ceni znanje in razumevanje in ne pa piflarije. Moram povedat, da mi je bila izkušnja kar pozitivna. Oceno določi glede na znanje+pogleda ocene v indexu od prej. Srečno vsem :)