Ustna vprašanja - prof. Ihan (2011-02-17)

Uff.... ni ravno simple ampak se da....prof. je fer, rabiš srečo da fajn vprašanja potegneš, je en kup listov na mizi, pa si enga vzameš, pomaga s podvprašanji, s tem da mene je to bol medlo, ko pa pomagalo, kr nisem ravno razumel kaj hoče slišat, bluziš ful neke podrobnosti, pol pa hoče samo nekaj čist generalnega slišat, tud logično....in ok, samo ko si tam in si pod napetostjo je kr težko....

prof. Ihan 17.2.2011

1. Oslovski kašelj ( ne pozabit kot mehanizem, da je pri toxinu adp- riboziltransferaza)
2. LPS in septični šok (- da se veže lps oz. lipid a na beljakovino neko, pa pol na cd14 (je bil tak nadušen da to vem, da me je pol še enkrat vprašal na katero se veže) makrofaga, kar ga aktivira, da zmeče vse ven iz sebe)
3. Delovanje protiteles (lepo vse naštet nevtralizacijo, opsonizacijo, komplement.... pol pa podrobnosti)
4. Candida albicans (ne pozabit koruzni agar, kak točno določiš vrsto, po tem kire sladkorje cepijo oz porabljajo)
5. Toxoplasme ( posebej avidnost za določanje starosti infekcije pri nosečnosti, me je presenetil s vprašanjem zakaj se reče avidnost v glavnem zato, ker pomeni avidnost odnos enaga protitelesa do antigena in ne vseh protiteles do vseh antigenov - drugače vse povedat v nulo, razvojna kroga mačke, človeka ....)
6. Influenca ( to sem vse povedal, pa ni deloval zadovoljen, no v glavnem pol pri HA in NA ga je zanimalo, ko sem reko da se pač ful spreminjajo, in pol me vpraša kaj mora bit izpolnjeno, da se spreminja, povem da je 6-8 linearnih kosov rna in pol se lažje zamenjujejo, in pol še vedno vprašanje, kaj mora bit izpolnjeno, jaz pravim pri deljenju, pa morata bit v organizmu, še vedno ni blo dobro, jaz o h5n1 ptičji pa h1n1 človeški, kak so prašiči dovzetni za oba tipa, in da se na njih lahko............., še vedno ni blo dobro,............. meni nič jasno, v glavnem mogo bi rečt, da se to dogaja v eni gostiteljski celici, ko se novi virusi delajo, pač eden pobere par enih in enih par drugih kosov rna in pol maš nove variante- v glavnem dost logično če se spomniš.

Drugače je ok in fer, ni lahko nardit, se pa da, rabiš srečo kateri listek potegneš
Sem mislo, da me bo vmes že vrgo, pol pa preseneča s tem kak oceni posamezna vprašanja.

Drugače je pa ta prof, soba v 5. nadstropju na faxu počakaš pred steklenimi vrati, pride ven po tebe.

Dost sreče vsem.