Ustna vprašanja - prof. Seme

Nekej še ne objavljenih vprašanj prof.Seme:

-antiseptiki
-enterobakterije
-hepatitis E
-glive kvasovke

Kako izgleda izpit:
Vprašane sva bile dve naenkrat. Vsaka je dobila listek s štirimi vprašanji. Kolegica, ki je bila prva na seznamu, je takoj odgovarjala. Jaz sem si imela medtem čas pogledati vprašanja. Odgovarjati lahko začneš s katerim koli vprašanjem želiš.
Pri prvem vprašanju sem povedala razliko med antiseptiki in ostalimi razkužili med razkuževanjem in sterilizacijo ter med razkuževanjem in umivanjem rok... Naštela sem nekaj antiseptikov kdaj se uporabljajo,... zanimalo jo je kdaj si mora zdravnik razkuževati roke, in v katerih primerih si jih je dobro prej tudi umit... mimogrede me je vprašala tudi če vem kateri alkohol se najpogosteje uporablja in kaj mu primešajo...
Enterobakterije - na splošno, kako se ločijo od ostalih bakterij, razdelitev, kakšne okužbe, kakšne kužnine jemljemo, kakšen je njihov mehanizem patogenosti, obdelali sva predvsem patogene bakterije ampak bolj na splošno, da bi se v vsako posebej podrobno spuščale ni bilo časa
Hepatitis E - povedala sem kako se prenaša, da je nevaren pri nosečnicah (zanimalo jo je če vem kakšen je tam mehanizem, vendar nisem vedela), nekaj o virusu, potem pa jo je še zanimalo koliko je pogost v Slo, kje so njegova žarišča (samo okvirno, brez številk, brez imen držav)
Glive kvasovke - vprašanje, ki si ga resnično nisem želela, ampak s pomočjo profesorice smo nekaj spravili skupaj:)

Prof. Seme je resnično zelo v redu, izpit poteka kot nekakšen sproščujoč pogovor. Kdor se je pripravil ga nima kaj skrbet. Profesorica zastavlja podvprašanja in te vodi čez tvoj odgovor... Če se nečesa ne spomniš ali ne veš ne bo vrtala ampak bo zastavila drugo vprašanje. Ocena je lahko lepa tudi če kakšno vprašanje bolj slabo znaš,... Brez skrbi, čim manj živčnosti pa trezno glavo! :)

Še vprašanja od kolegice poleg (imela je več sreče s standardnimi):
eksotoksini, imunska toleranca, virus rdečk, H.influenzae