Ustna vprašanja - Kecelj-Leskovec

1. pacient: Lichen ruber planus - opisat je treba vse eflorescence, kakšne so v primerjavi s podlago, profesorca gre s prstom po koži, kaže na eflorescence, ti pa moreš povedat kako to imeujemo, vmes se najde tudi kak angiom. Nato butneš diagnozo.
2. Vse od A do Ž o LRP, ne pozabit sprememb na nohtih (pterigium), kaj ga povzroča, predilekcijska mesta (čisto vsa), želi slišat, da so spremembe voščene, zdravljenje (nujo rečt fototerapijo in še tiste druge zadeve, like kripterapija, kako to lokalno oskrbimo).
3. Medikamentozni eksantem – kako izgleda, katera zdravila, kako zdravimo, predvsem kako lokalno.
4. Skabies: kdo povzroča, kakšne so eflorescnce (želi slišat, da so v paru), najpomembnejši simptom (srbenje), diagnostika, zdravljenje (in moje top vprašanje, kolikšen procent žvepla v vazelinu uporabimo za odrasle, + kako zgleda cela procedura mazanja telesa- kolikokrat na dan, menjavanja perila in posteljnine ter koliko časa to ponavljamo), kaj naredimo z osebami, ko se bile v stiku z obolelim…aha, pa še kdaj je srbenje najhuje.
5. Zdravljenje C6 – kako začnemo, katere obloge za katero dno, kakšne so nogavice…v glavnem podrobnosti do amena!

To pišem en dan po izpitu, če bi pisal včeraj, bi bla kritika hujša, ampak vseeno….profesorca je bila med samim izpitom zelo prijazna, natančna in podrobna pa ko strela. Torej, kje je slab priokus…ocena, definitvno nižja, kot sem pričakoval, sicer me je za višjo oceno želela prenaročit čez dva tedna…malo pomislim, ampak, težko bi čez dva tedna znau celo knjigo v nulo!!! Pol jo prepričam, da mi da vprašanje za višjo oceno…inverzna psoriaza, želela je slišat, da se pojavlja na veki. Nisem zau. Najbolj pa boli to, da mi je na konc rekla, da sem večino odgovor itak ugibal. Pa sm šeu po štempl…