Praktični in ustni - Brečko, Turel, Jug

V četrtek je bila naslednja komisija: Brečko, Turel, Jug. Ob isti uri smo bili naročeni trije.

Vsi smo imeli praktičnega pri dr. Brečko (reanimacija), sama sem imela drugi del praktičnega pri dr. Turelu, ostali dve kolegici pa pri dr. Jugu. Verjetno so nas tako razporedili, da bi bili prej gotovi. Celoten izpit je trajal slabi dve uri.

Praktični, Brečko: Sekundarni srčni zastoj. Vzroki, ritmi, ukrepanje … 4H, 4T, kaj od tega najpogosteje pričakujemo pri poškodovancih … V bistvu bolj pogovor, nobenega scenarija.

Praktični, Turel: Odčitati RTG p.c., pnevmotoraks. Malo o znakih in ukrepanju pri tenzijskem pnevmotoraksu.

Jug mislim da je kolegici peljal v ambulanto (kirurško urgenco, najbrž), da sta opravili anamnezo in pregled, ker v mali operacijski slučajno ni bilo nič.

Ustni, Brečko: Opekline. Oskrba v okviru PP, NMP, v bolnici …

Ustni, Turel: Primer starejše ženske, ki jo pripeljejo, ker je od včeraj zvečer somnolentna. Vodi te skozi primer, ti sprašuješ po podatkih iz anamneze, statusa … V anamnezi je bil podatek, da je včeraj zjutraj pri zdravniku zaradi bolečine v križu dobila neka zdravila proti bolečinam. Status razen somnolence bp. Ko sva prišla do zenic, so bile ozke in šlo je za zastrupitev (predoziranje) z opiati. Nalokson.

Ustni, Jug: Primer na ppt, poškodovanec v prometni nesreči, ki so ti ga pripeljali z rešilcem v urgentni center. Za kateri šok gre, zakaj tako mislim, kaj bi še lahko bilo, zakaj to ni, kaj je značilno za posamezne vrste šoka … Tudi on te lepo vodi skozi primer, obenem pa malo preveri teoretično znanje. Obdelala sva vso diagnostiko in ukrepanje pri tem poškodovancu.

Komisija je bila res super, noben bavbav :)

Vsi, ki vas to še čaka, kar pogumno. Znanje ziher že imate, malo sreče pa tudi nikoli ne škodi :)

You have no rights to post comments

Uporabniški račun