Praktični in ustni - Jug, Diallo, Aplenc

Praktični:

Diallo: oživljanje 10-mesečnega otroka na lutki, zraven imaš Lifepack in navadno obrazno masko z ambujem; kam daš zdravila i.o. in zakaj ravno tja (da ne zadaneš rastnih plošč), kako redčiš adrenalin

Jug: oskrba opečenca v mali operacijski (fant se je polil z vročo vodo po prsih); vmes me je spraševal o razdelitvi opeklin in kako lahko po zunanjem izgledu opekline sklepamo na njeno globino (pri kateri globini je samo eritem, pri kateri se pojavijo mehurji..), kaj daš pri oskrbi na opeklino (neadhezivno oblogo)

Ustni:

Jug: ppt primer 2 - stari primer tenzijskega pnevmotoraksa (prometna nesreča, fanta vrže iz avta in ga pripeljejo k tebi); kako postopaš po ABCDE, nato še malo o igelni torakocentezi in torakalni drenaži, katere preiskave narediš v sklopu primarnega pregleda

Aplenc: pokazal mi je EKG, na katerem je bil zelo očiten STEMI. Se ni dalo zgrešit. Ni bilo treba odčitat celega EKGja, samo povedat diagnozo in katera stena je prizadeta. Pa katera arterija prehranjuje to steno. Potem pa še malo o MONA terapiji, kontraindikacijah za nitroglicerin in kako doziramo morfij (tukaj mi je povedal, da v praksi ne dajejo 3-5mg, ampak 2 ali 4 mg, ker ne moreš razredčit na 3mg)

Diallo: kako oskrbiš otroka z anafilaktično reakcijo; doz antihistaminikov in kortikosteroidov ni zahtevala 

 

Izredno fajn komisija, sprašujejo samo osnove in spregledajo kakšno manjšo, večjo ali zelo veliko neumnost. V naši skupini smo vsi naredili.

Komentarji  

0 #1 lilibine 20:12 14-07-2016
Kaj točno pa je bilo treba narediti pri oskrbi opečenca?

You have no rights to post comments

Uporabniški račun