Ustna vprašanja - Diallo, Bručan, Jug

Diallo
praktični: sosedov 7 mesečni trok je nekaj čuden, neodzive, mati je že klicala NMP, ampak pride še po tebe. in greš čez ALS in poseben poudarek, kaj je drugače pri otroku in zakaj. večje število podvprašanj, vse zelo fer in nič posebej težkega.
ustni: imaš pacienta, ki ima tt 28 stopinj, kaj bi počel, kaj je drugače, kako ogreva, zakaj hipotermija po oskrbi, praktično vse, kar o hipotermiji pove ALS

Bručan
praktični: odvzem venske krvi na IPP, samoiniciativno sem naredil še EKG, ker je sestra rekla, da ga ja potrebno narest (Bručan ni mislil, da ga bom jst)
ustni: dal mi je za odčitat EKG, zelo lep posnetek SVT, ampak je želel od začetka, frekvenco, P ja ali ne, QRS ozki ali široki in šele na koncu vprašal, kaj to je = SVT. potem pa zdravljenje točno po algoritmu, katere vagalne manevre poznaš, kaj so problemi adenozina (kratek razpolovni čas in občutek slabosti, bolečine v pk pri pacientu), kaj še dajemo in kaj damo če nismo zihr ali je supraventr. ali ventr. (amiodaron)

Jug
ustni: imaš ponesrečenca v prometni nesreči, 2 sopotnika umrla, avto zagorel, preživeli kar močno popečen tudi po obrazu in potem kako oskrba, ABCD, vmes poudarek na intubaciji (indikacije), pudarek na Parklandski formuli, katero diagnostiko bi še delal, nekaj o pnevmotoraksu in ventilnem pnevmotoraksu. spraševal je baje prvič, ampak je bil čisto super.

nobenih skrbi, lažje gre skozi kot si predstavljaš, da bo!


Zadnji komentarji:

gregagas dne: 25.4.2014

jaz sem imel enako komisijo in je najbrž najboljša možna :) Jug zelo pozitiven navkljub izletu v operacijsko in punkcijo kolena. Na ustnem vprašanje o politravmi (če pozabiš na varovanje vratne hrbtenice lahko padeš!!! torej ATLS ne ALS!!) Diallo; praktičen del simulacija reanimacija na oddelku. Ustni anafilaktični šok th., doze, ... Bručan AV blok III ampak greš lepo počasi vse intervale koliko časa trajajo in PQ, QRS izračunat frekvenco atrijev skratka osnove. Za tem pa še th. in kaj bi lahko to povzročilo. Vso srečo! čeprav če ste tole komisijo naleteli jo že imate :)

Anonimnež dne: 16.4.2014

Res je, nikar ne skrbite preveč: sekiranje je dobro v smislu, da vas žene k študiju, saj vas res lahko vprašajo karkoli...na samem izpitu pa bodite sproščeni in se ne sekirajte preveč, ker se lahko še zmedete in pokažete manj kot ste sposobni.

You have no rights to post comments

Uporabniški račun