Praktični dr Brecelj, ustni dr Jazbec

Prakticni: dr. Brecelj (gastro)

Krasno! Dobis pacienta, te pusti mal samega in pove, da pride mal kasnej in da se nic ne ustrasit, bo sam mal gledov. Pri meni je blo vsega ze konec, ko je prisel, ker je blo vse bp in nekomplicirana zgodba. 12letni fantek s KVCB, zaenkrat se v diagnostiki, bolj kaze na UK. Morala sem mu edino pregled trebuha pokazat, da je lahko obkrozu, da sem senzorimotoricno zelo spretna (hilarious obrazec, brez heca, verjetno isti ze 70let). Potem sva sla v konziliarno, pogledala rastne krivulje v smislu okej vredu raste, skos je na 50 percentili, itm je skos isti, super konec. Potem me je vprasal, zakaj se bolj nagibajo k UK (ni zastoja v rasti, driske so s krvavimi nitkami in sluzasto krvjo), kaksni bi lahko bli izvencrevesni simptomi in kaksna bi bla driska pri alergijah na hrano oz laktozni intoleranci, pa kaksna pri celiakiji. Vmes se skos prijazno nasmiha in ti kima in veselo komentira, tud ce mim biksnes, da v medicini ni nic ekzaktnega!

Ustni: prof. dr. Jazbec (hematoonko)

Cist druga pesem. Zacne se s prihodom na oddelek, kjer te pogleda in prijazno sprejme z besedami: who  *** are you? In ti seveda prijazno odgovoris, da mas pri njem izpit. Je reku pejt tebe bom cist na hitr, ker mam konzilij. In sva sla. Vlecem listek, ni mu bil vsec, ampak js sem seveda morala rect, da men pa je, zato mi ga je z dolgim nosom vrnil in rekel, da bom sama kriva, ce ne bo 10.

Vprasanja:

Anafilaksija (kaj je, kako se kaze, zelo hitro me je prekinil in rekel, kaj bi nardila, ce bi sla s fantom gledat narcise na roblek in bi ga picla cebela in bi sel v anafilakticni sok, sem rekla da druzga kot umetno dihanje (nagajiv nasmesek na profesorjevem obrazu) itak ne bi mogla in sva se strinjala, da bi blo precej dramaticno, potem je rekel, kaj pa ce bi mel sabo set za samopomoc in sem mu povedala, kaj je noter in kako se kej uporablja, nic v detajle z dozami in vsem, potem sva sla pa se pafi cez - od vezave ige in kaj vse se sprosti iz bazofilcev in mastocitov (zivga boga je odgovor haha), do potem ucinkov histamina na zilah in ohmov zakon, kjer me je takoj opozoril, da to bi morala tud kot blondinka vedet, in potem zakaj padec tlaka ter prestopanje tekocine pa potem, kako adrenalin to popravi prek vazokonstrikcije in minutnega volumna). 

Vrocinski krci (zacela sem, da so to tonicnoklonicni krci, ki so povezani z visoko vrocino pri dojenckih in nadaljevala z delitvijo na enostavne in komplekse in me je takoj ustavil, ker je na vsak nacin hotel takoj slisat, da so to paroksizmi mozganske skorje, js sem pa hotla to povedat kasnej v sklopu enostavni so generalizirana prozenja, kompleksni pa zariscna, ampak to mu ni blo vsec, je rekel, da ****, to mu vsi tko govorijo in da ce lahko ze enkrat nekdo zacne z definicijo, no ja, potem je samo se vprasal, ce je to epilepsija - ne, ker epilepsija je kronicna bolezen, to je pa zacasno, in potem kaj bi rekla starsem, ki majo otroka z enostavnimi, sem rekla, da niso nevarni, da zelo redko vodijo v kasnejso epilepsijo oziroma nevroloske abnormalnosti in da morajo samo pazit ob visoki vrocini pa dat diazepam rektalno in to je to).

Bolecine pri rasti.

Bolecine v trebuhu.

Ozivljanje.

Zadnjih treh nisem, se mu je mudilo, mi je samo rekel, da bi mi dal 10, ampak sem ***** (s tocno tem izrazom), ker nisem rekla vrocinskim krcom cerebralni paroksizmi, zato mi da samo 9 in mi zeli vse dobro, pa da naj grem zdej s fantom na roblek narcise gledat.

Res mas filing, da te ****, skos prekinja in hoce slisat, kar pac hoce, sam na koncu, ko se podpise, je pa cist cloveski in prijazen, verjetno, ker je, tko kot ti, res vesel, da je konec!