Ustna vprašanja - prof. Cerar

Prvo, ce ga dobite lahk samo upate, da boste prisli do zagovora, ker ne mores verjet, da na MF obstaja toliko clovecnosti!

Torej on je super izbira, korekten, isce znanje, usmerja s podvprasanji.

PRAKTICNI DEL.

Prides not, dobis tri ali stiri preparate. Dobis list, jih pogledas napises kaj so. Na to ti rece, katerega bosta skupaj pogledala, malo pokomentiras te kaj vprasa in to je to. Ce jih prav napises, potem si nardil brez drame.
Malo neugodno je mogoce, da je lahk vmes kak preparat, ko ni direktno iz map, ampak, verjetno njegov. Nobenega problema, se da prepoznat.

Se en nasvet, ce si za kak preparat nisi siguren, ga raje ne napisi na list, pa povej zakaj si v dvomu, kaj prepoznas pa med cem si nisi siguren. Pol nimas problemov, ce pa ne napises pravega, pa ne vem no....

USTNI.

Vprasanja so bila ista, kot ze objavljena na medenem v oni zbirki.

Torej potegnes list s vprasanji.

moja:
1. Prirojene anomalije srca (poves vse kar se jih spomnis, opises kaj so posledice, shunti, hipertrofije... vec poves boljse je, potem se zakaj do njih lahk pride, vse od genetike, sevanj, kajenja, alkohola, zastrupitev.... )
2. Ciste (prave, neprave (neprave nimajo epitelija) kje so vse prirojene, pridobljene, hormonske - jajcniki, kje so vse ... cokoladna cista - inkapsuliran hematom, parazitarne ciste...)
3. AIDS - (jaz se mu povedal vse z mikre kar sem se spomno.... pol se koncas na CMV, Kaposkijev... cim vec poves bolje je... kak infekcije, hoto je tud kaj aids in hiv kratice pomeijo) lahko v bistvu
4. Tumorji CZS (ja sem mu vse po WHO klasifikaciji po izvornih celicah, povem me je pri posameznih spraseval kak je z benignostjo malignostjo, kaj je slabse, zakaj je pilocitni astocitom benign al je malign? - no po histi je v bistvu benign, samo ker ni niti malo omejen pa v skorji je, je malignosti 1. v glavnem vec se spomnis, boljs je)

Ocena korektna in dobra, lahk napredujes za kako oceno glede na pisni, mogoce celo dve.

Pogumno in dost srece