Ustna vprašanja - prof. Strojan

Lani maja sem imela Strojana. On je radioterapevt, tako da bos nanj naredila dober vtis, ce se bos naucila glede obsevanja, o X zarkih pa linearnem pospesevalniku pa seveda radioaktivnih elementih. Rad sprasuje tudi epidemiologijo: koliko procentov pacientov uspemo ozdraviti od raka, incidenca in prevalenca najpogostejsih rakov v Sloveniji, preventivni programi ... tist kar rabis na splosnem nivoju.

Malo je sam sebi vsec, tako da sem ga malo pustila govorit; srecna bos, ce se bo njemu zdel, da sta na podobni ali celo isti "valovni dolzini", skratka, "pametna cloveka". Pa to je samo osebni vtis.

Za pacienta sem imela gospoda z zacetnim planocelularcem na glasilkah, ki se ga valjda zdravi obsevalno. Ni mi bilo treba delat celega ORL pregleda, kar je bilo fajn. Gospod je bil ze tko hripav.

Kaksnih redkih stvari ne sprasuje in meni se sploh ni zdel tako hud kot nekateri pravijo. Po pameti torej, morda se kaj uporabnega najde tudi onkraj 150 strani, v kaksnem seminarju, na internetu (onkoloski institut pa to).