Ustna vprašanja - doc. dr. Koritnik

Za mene ena zelo prijetna izkušnja, en izmed najbolj sproščenih izpitov do zdaj pa čeprav gre za nevro :) Kot da bi sedel na kavici in klepetal o tem kar si se naučil.

Glede anamneze in statusa: osredotočiš se na stvari, ki so pomembne za diagnozo, čeprav jaz sem imela kar veliko časa in sem v bistvu vse preletela skozi, razen kognitivnih, ker je bila očitna periferna okvara :) Je pa mel bolnik GB, zelo očitne znake, čist šolski primer razen predhodne infekcije ni bilo. Kolegica pa je imela diabetično polinevropatijo.

Ker sem bla malo prej konec kot ona, sma šla z doc. skupaj do mojega pacienta in sem pokazala kako sem preverla moč na okončinah in reflekse.

Potem pa smo se skupaj vsedli v sobici in najprej en poroča. In na podlagi mojega poročanja je morala kolegica ugotovit, kaj je mojemu bolniku. Potem pa vse razno v povezavi s to boleznijo, od zdravljenja, če gre za nujno stanje, če bi lahko bila okvara tudi bolj centralna, diagnostika,... Nato pa sledijo še bolj splošna vprašanja: zdravljenje epilepsij, kako bi preveril pri pregledu kognitivne funkcije, kolegica pa je imela možg. živce po vrsti in katera so pogosta stanja, ki jih okvarijo in ishemična možg. kap.

You have no rights to post comments

Uporabniški račun