Ustna vprašanja - prof. Vidmar

Profesor je zelo prijazen in korekten, sprašuje več ali manj ista vprašanja ko so na MS, le za 10ko je treba povedat še kaj več.



Moja vprašanja



Pacient: 53-letna bolnica s sumom na zastrupitev s hrano, potem pa ugotoviš da ni nobene rizične hrane, da je driska povsem vodena in da je imela in še ima vročino. Delovna dg: akutni enteritis.



1) Akutni enteritisi, zdravljenje, dehidracija

2) KME, epidemiologija, oblike, podatki, primerjava z LB

3) Napredovala HIV okužba, zdravljenje HIV/AIDS

4) Protivirusna zdravila [pazit na tamiflu!]

5) Bonus vprašanje: progresivna multifokalna encefalopatija, kaj jo povzroča [JC virusi], kje jo še srečamo razen pri HIV



Ocena je povsem korektna in znanju primerna. Profesor vmes veliko govori [zna se zgoditi, da govorita sočasno], na koncu da roko.

P.S.: sotrpini en dan pred menoj so imeli sama stara vprašanja, nova sta bila toksoplazmoza in bakterijski endokarditisi, ki so napisani v tisti angleški knjižici.



Poleg tega vam vsem polagam na srce, da objavljajte, katera vprašanja ste dobili in kaj je zahteval [mene je danes rešil tamiflu in njegovo doziranje, kar sem izvedel od kolega ki je bil to vprašan včeraj] – samo na ta način se da pripravit na vse finte, če študiraš po gradivu starem 7 let…