Domov  Forum  Dobrote  Bolšjak  Pošlji prispevek  Kazalo
Začetna stran Začetna stran > Splošni forumi > Debatiranja
  Aktivne teme Aktivne teme
  Pomoč Pomoč  Išči po forumu   Koledar   Registriraj se Registriraj se  Prijava Prijava

Menstruacija med nosečnostjo

Odgovori Odgovori
Avtor
Sporočilo
  Išči Išči  Možnosti teme Možnosti teme
Jernej Odpri meni
Administrator
Administrator

Sporočila: 3663
  Citiraj Jernej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Tema: Menstruacija med nosečnostjo
    Objavljeno: 19.4.09 ob 07:57

Teoretično vprašanje.

Ali je to sploh možno? Pa ne mislim krvavitve na splošno (v smislu patološke nosečnosti in/ali vgnezditvene krvavitve), ampak menstruacijo v smislu padca vrednosti hormonov in luščenja epitelija maternice. Ali bi zarodek sploh preživel luščenje epitela?

Edina varianta, ki se je spomnim je ektopična nosečnost v kombinaciji z nezadostno produkcijo hormonov (torej še vedno ostane hipotalamični ritem).

Nazaj na vrh
zuzy Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 1857
  Citiraj zuzy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 09:14
Pomojem težko, ker sta estrogen in progesteron na visokem nivoju in bi ju pravzaprav bilo treba nekako znižat, embrio pa progesteron rabi za rast in razvoj in bi ga že to fentalo pomojem...
"Demokracija je to, da te nekdo pošlje v kurac, ti pa greš kamor češ."
Nazaj na vrh
Sraka Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 23
  Citiraj Sraka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 10:08
Menstruacija je po teoriji samo tista krvavitev, ki z 12 do 16 dnevnim zamikom sledi ovulaciji, zato med nosečnostjo menstruacije ne more biti. So pa možne razne druge krvavitve. Če pride do padca hormonov in luščenja epitelija, je to verjetno že začetek splava.
Nazaj na vrh
Vitaminka Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 118
  Citiraj Vitaminka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 16:02
Je možno, js sem bla to vprašana pri Smrkoljevi, sicer nisem vedla, ker sem enako razmišljala kot vi.. Me je pa vprašala sledeče: "Ženska ima menstruacije enkrat mesečno, začel se ji je povečevati trebuh, kaj je najpogostejši tumor v trebuhu v takem primeru." In odgovor je bil nosečnost, čeprav sem jst naštela takrat vse možne tumorje. Potem sem ji tut ugovarjala kako menstruacija, če je pa nosečnost, pa je samo rekla da je to možno. Nisem pa se po tem v to nikol poglobila..

LP.
Nazaj na vrh
Vitaminka Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Citiraj Vitaminka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 16:05
P.s.: pa ni rekla enkrat mesečne krvavitve, ampak prov menstruacije..
Nazaj na vrh
Jernej Odpri meni
Administrator
Administrator

Citiraj Jernej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 16:44

Vitaminka:

In kako je utemeljila to? Ker če ni, we're back to square one. Ali pa naj nekdo na predavanjih ta teden vpraša...

Nazaj na vrh
Vitaminka Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Citiraj Vitaminka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 17:15
Sej pravim, da ni nič utemeljevala, samo rekla je da je to mogoče. Tk da žal ne vem odgovora.. V praksi je pa tko, da če je ženska v dvomih glede nosečnosti je prva stvar, ki jo ginekolog svetuje test, tko da mislim da se z vmesnimi krvavitvami nobeden glih ne obremenjuje preveč.
Grem pa mal pogooglat, ker zej pa že tut mene zanima
Nazaj na vrh
Jernej Odpri meni
Administrator
Administrator

Citiraj Jernej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 19.4.09 ob 17:37

Sporoči, če boš kaj pametnega našla. Jaz nisem... :(

Itak, da bHCG, ne pa analiza, če je navadna kri, epitel ali kaj tretjega. Samo zanima me, kdaj in če je sploh to možno.

Uredil Jernej - 19.4.09 ob 17:37
Nazaj na vrh
Amigdala Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 674
  Citiraj Amigdala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 14.8.09 ob 11:17
Zadevi se reče zanikana nosečnost in je relativno pogost pojav, menda pogostejši kot pojavnost Downovega sindroma.

Kak mesec nazaj je bila s tem povezana zgodba objavljena tudi v Mladini.

http://www.mladina.si/tednik/200928/stiri_leta_za_trojni_detomor
Nazaj na vrh
Jernej Odpri meni
Administrator
Administrator

Citiraj Jernej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 14.8.09 ob 11:38

Nekako se mi zdi, da so vsi ti članki nekako podobni; nek redek pojav je vedno "pogostejši kot se zdi" :).

Samo to se mi zdi bolj podstrešna zadeva. Še vedno mi ni jasno, kako lahko normalno voluminozne krvavitve vztrajajo tekom nosečnosti in predvsem neodvisno od hormonov v približno točnih ciklih.
Nazaj na vrh
La mariposa Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 108
  Citiraj La mariposa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 14.8.09 ob 23:45
Pred parimi meseci je neka punca, iz istega kraja kot jaz, rodila otroka v školjko. Ja v školjko! Ker ni vedela, da je noseča... Govorice so potem prišle, da je imela normalno menstruacijo ob jemanju tabletk, zredila naj bi se zaradi nekih problemov s prebavo...
Meni ni bilo jasno, kako ne veš, da si noseč??? Zdaj pa, ko sem prebrala članek, jo mogoče celo razumem
Nazaj na vrh
_remedium Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 367
  Citiraj _remedium Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 15.8.09 ob 13:10
No, ne vem. Seeing is believing, do takrat pa....
Nazaj na vrh
Amigdala Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 674
  Citiraj Amigdala Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 15.8.09 ob 13:12
Jernej, pa kaj potem, če je to "podstrešna" zadeva, kot ti praviš? Ne razumem, zakaj bi avtomatično moralo imet negativno konotacijo. Kaj si ti osebno misliš o tem, je, oprosti, čisto irrelevantno in bolj govori o pomanjkanju razumevanja in nestrpnosti kot o čem drugem. Pač je bona fide naraven pojav, tudi če ti misliš, da je kaj drugega zadaj - se dejansko dogaja, kot vedo potrdit številni ginekologi.
Nazaj na vrh
Jernej Odpri meni
Administrator
Administrator

Citiraj Jernej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 15.8.09 ob 21:51

Gre se za to, da še vedno nimamo nobenega fiziološkega pojasnila, zakaj in kako do tega pride. Torej, kako lahko normalno voluminozne krvavitve vztrajajo tekom nosečnosti in predvsem neodvisno od hormonov v približno točnih ciklih.

Verjamem, da se lahko nekaterim ženskam "dozdeva", da imajo krvavitve v času nosečnosti, ampak to ni ne naravno, ne normalno in vsekakor ne sodi v področje ginekologije.

Se opravičujem za morda poniževalno opazko v zvezi s psihiatrijo, ampak kar se mene tiče, je to mejna medicinska znanost. Vse preveč subjektivna, da bi ji lahko rekli znanost, ampak v isti sapi se malo morje ljudi trudi točno za to - da bi lahko postavili številko na človeško psiho.

Nazaj na vrh
_remedium Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 367
  Citiraj _remedium Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 16.8.09 ob 12:35
evo ene par člankov na o temo:

http://psy.psychiatryonline.org/cgi/content/full/48/2/117

http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3912/is_200007/ai_n8924823/

mogoče stvar niti ni tolk mejna znanost kot se zdi na prvi pogled. prav gotovo pa sodi bolj v psihiatrijo kot pa ginekologijo...

Uredil _remedium - 16.8.09 ob 12:39
Nazaj na vrh
marsovcek Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 313
  Citiraj marsovcek Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 16.8.09 ob 13:04
Prvi objavil La mariposa

Pred parimi meseci je neka punca, iz istega kraja kot jaz, rodila otroka v školjko. Ja v školjko! Ker ni vedela, da je noseča... Govorice so potem prišle, da je imela normalno menstruacijo ob jemanju tabletk, zredila naj bi se zaradi nekih problemov s prebavo...
Meni ni bilo jasno, kako ne veš, da si noseč??? Zdaj pa, ko sem prebrala članek, jo mogoče celo razumem

Nemogoče. Nosečnost ni samo velik trebuh in izostanek menstruacije, kasneje se pojavijo gibi ploda in teh ne moreš zamenjati za "želodčne težave" .
Nazaj na vrh
AncX Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 540
  Citiraj AncX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 23.8.09 ob 19:55
moja kolegica je imela po zanositvi še 3 mesece menstruacijo. potem ji je izostala in odločila se je, da naredi test nosečnosti. bil je pozitiven. na UZ ji je ginekolog povedal, da je že v 4 mesecu nosečnosti. Donosila in rodila je zdravo punčko :)
Nazaj na vrh
 Odgovori Odgovori

Pojdi v Dovoljenja na forumu Odpri meni

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.06
Copyright ©2001-2007 Web Wiz