Domov  Forum  Dobrote  Bolšjak  Pošlji prispevek  Kazalo
Začetna stran Začetna stran > Mladi zdravniki > Mladi zdravniki - arhiv
  Aktivne teme Aktivne teme
  Pomoč Pomoč  Išči po forumu   Koledar   Registriraj se Registriraj se  Prijava Prijava

novela zakona

Odgovori Odgovori
Avtor
Sporočilo
  Išči Išči  Možnosti teme Možnosti teme
admin Odpri meni
Administrator
Administrator

Sporočila: 354
  Citiraj admin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Tema: novela zakona
    Objavljeno: 17.3.09 ob 13:53
Objavljeno od: Lili
Zadeva: novela zakona
Datum objave: 31-Januar-2008 ob 11:45

Kaj mislite o noveli zakona o zdravniški službi?
http://www.siol.net/slovenija/zdravje/2008/01/v_javni_razpra vi_novela_o_zdravniski_sluzbi.aspx - članek o noveli siol

-------------
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

Odgovori:
Objavljeno od: joma
Datum objave: 09-Februar-2008 ob 22:34

Novela je krepko razburila strokovno javnost, ker je drugacna, kot so jo v javni obravnavi usklajevale tudi vse zdravniske organizacije (ca. 2 leti). In ker krepko posega v sistem specializacij, ki je bil tudi mukoma uveden v letu 2002. Se najbolj problematicno je da se skrajsuje specializacije, ki so zdaj koncno v veliki vecini po programu usklajene z evropskimi. Tega pa se ne da cez noc in brez stroke, zgolj s politicno voljo.Vecina ostalih dolocb je za specializante ugodna, saj naj bi poenostavila zaposlovanje (v enem zavodu v regiji, kjer si dobil spc.), prehajanje med regijami takoj po spc (proti odskodnini, kjer pa ne stejejo place - glavni strosek). Netransparentna je dolocba, kjer naj bi izbirni postopek opredelili v naknadnem pravilniku, ki bi ga potrdil minister. Tu se zna zgoditi,da bodo direktorji javnih zavodov zeleli nazaj pridobiti vpliv na izbiro kandidata (kar sicer tudi zdaj lahko posredno naredijo preko izbirne komisije), kar pa verjetno ni ugodno, saj ponovno vnasa sistem VIP. Novela tudi v celoti ukinja sekundarijat (kot besedo), od katerega bo sedaj ostalo le 6 m pripravnistva, potem pa veselo specializirat (ce si se seveda ze odlocil kaj) ali delat s strokovnim izpitom, kjer te bodo vzeli.Z vidika skrajsevanja izobrazevanja je ta ukinitev fajn, z vidika socialne varnosti in casa za razmisljanje o pravi spc pa ne.

Bojim pa se, da je odlocitev o noveli ze padla (v politicnih krogih), medtem ko smo mladi zdravniki in stroka lahko le neme price.
Nazaj na vrh
Alojzij Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 38
  Citiraj Alojzij Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 09.11.09 ob 23:12
napičim vlado... :-)
Nazaj na vrh
PIPIKUKU Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 56
  Citiraj PIPIKUKU Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 10.11.09 ob 00:16
Na, kaj dela surova moška privlačnost.
Nazaj na vrh
zuzy Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 1365
  Citiraj zuzy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 10.11.09 ob 06:18
Prvi objavil PIPIKUKU

Na, kaj dela surova moška privlačnost.

... pa higieniki in možganska kap... Eržen retard :/
"Demokracija je to, da te nekdo pošlje v kurac, ti pa greš kamor češ."
Nazaj na vrh
PIPIKUKU Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 56
  Citiraj PIPIKUKU Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 10.11.09 ob 07:46
Težko je najt žensko, k je pametna in lepa obenem, vsekakor je to še neverjetno težje pri moških. Vlada to potrjuje. (drugi ste seveda izvzeti):)
Nazaj na vrh
Alojzij Odpri meni
Študent (-ka)
Študent (-ka)

Sporočila: 38
  Citiraj Alojzij Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktna povezava do te objave Objavljeno: 27.1.10 ob 04:49
hehehe
Nazaj na vrh
 Odgovori Odgovori

Pojdi v Dovoljenja na forumu Odpri meni

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.06
Copyright ©2001-2007 Web Wiz